Народна трибуна
ВОЛЕЙБОЛ

СПАРТАКІАДА
ФУТБОЛЬНІ САЙТИ
ДЕРЖЛІСГОСП
БАРАШІ
АНДРІЄВИЧІ
ОНЛАЙН
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0



19:39
ВК "Ємільчине" - срібний призер Кубка пам’яті А.Є.Зорі
Отримане не без протекції голови обласної федерації волейболу Володимира Ширми право на домашній відбір одразу ж ускладнило ситуацію вагою відповідальності за результат: у всіх у підсвідомості був вихід у фінал.

Та після першої партії вирішальної гри з одним із фаворитів Кубка, волейболістами з Новограда, наша збірна заслуговувала хіба на критику, а не фінал. Гра не клеїлась: за відсутності якісного прийому "зв'язка" Олексій Піотнківський ніяк не міг організувати перший темп нападу з Віталієм Степушенком та Олександром Степанцем, юна надія ємільчинського волейболу Артем Омельченко навіть зі своїмим 1 м 98 см натикався на блок суперника, нестабільність Олександра Заруднього та й інших гравців призвели до відсутності командної гри й вчисту програної першої партії.


Фотоколаж А.Лавренчук

На початку другої шальки терезів коливались в обидва боки. Без першого темпу наша атака фізично виснажувалася і читалась суперником. Проте поступово гра налагоджувалась, надійнішим став захист, завелися вболівальники - друга партія за ємільчинцями.

Вілдчувши впевненість та підтриму глядачів, які, незважаючи на титули й ранги, несамовито спонукали до перемоги, наші юнаки заграли в свою гру. Щоправда й суперник, дещо страший, підсів, адже для них це була вже шоста партія (із Баранівкою новоградці зіграли 2:1). Показовим був двічі поспіль (в інтервалі 1-2 секунди блок Євгена Шолкіна одному з лідерів звягельців, після чого той знітився, а наші довели до перемоги партію й загалом гру.

Фінал Кубка пам'яті Аркадія Зорі відбудеться 4-5 березня в Житомирі. За попередньою інформацією для ємільчинських уболівальників планується автобус.

М.Мельник,
Народна трибуна 24.02.17



Ємільчинські волейболісти посіли друге місце на престижному обласному турнірі. Вперше

Традиційно, вже дванадцятий рік поспіль, у Житомирі пройшов відкритий турнір з волейболу серед чоловічих команд, присвячений пам’яті Аркадія Зорі. Упродовж двох днів, 4-5 березня, на базі спорткомплексу Житомирського національного агроекологічного університету команди області змагалися за першість у турнірі.

Цьогоріч у фіналі грали: СК "Бердичів”, ВК "Хорос”, ВК "Біоресурс”, ВК "Лугини”, ВК "Ємільчине”, ВК "ЖНАУ”, ВК "Житомир”, ВК "Житомирський агротехнічний коледж”.
Команди були розподілені на дві підгрупи. Перші ігри в них показали професійність, жагу та бажання перемоги. Переповнені трибуни змогли насолодитись волейболом високого рівня, ігри підтвердили сподівання глядачів, інтригуючі, в деякій мірі "валідольні”, безкомпромісні і тим цікаві.

Перша зустріч між минулорічним переможцем ВК "Житомир” (вийшли у фінал без зональних ігор) та амбітною командою ВК "Ємільчине”, яка на стадії зональних змагань вибила з подальшої боротьби сильні команди міст Новограда-Волинського та Баранівки. Першу партію виривають житомиряни, друга – знову рівна гра, але кінцівка вже за командою Ємільчиного. Третя – вирішальна. Почергово команди міняються місцями, підходимо до апогею 14:13, 14:14, 14:15.

Дитячі помилки, як збоку однієї, так й іншої команди, вболівальники на ногах, тренери почергово беруть хвилинні перерви, одні судді опановують себе, чітко проводячи суддівство. Далі 15:15, 16:15, 16:16, хто ж виграє? Шальки рахунку – то в один, то в інший бік. І ось довгоочікуваний свисток про закінчення – 20:18 на користь ВК "Ємільчине”.
Перша несподіванка турніру, і це тільки перша гра. Що буде далі?

У другій групі один із фаворитів турніру, СК "Бердичів”, не без проблем здолав ВК "Лугини”, які в зональних змаганнях вибили ВК "Коростень” та минулорічного півфіналіста ВК "Щебеневий завод”. Подальші ігри підтвердили, що, дійсно, у фінал звітного турніру вийшла вісімка кращих команд Житомирщини.

Мав шанс пробитись до півфіналу ВК "Лугини”, перемігши у першій партії ВК "Біоресурс” та вівши у третій партії 7:2. Але своєчасно взята хвилинна перерва тренером "Біоресурса” дала можливість команді скоротити відставання до двох очок 6:8. А з часом, завдяки досвіду, вийти вперед та впевнено перемогти 15:11.
Відтак, з групи "А” до півфіналу пробились СК "Бердичів” та ВК "Біоресурс”. У групі "Б” інтрига зберігалась до останньої гри, в якій зійшлись ВК "ЖНАУ” та ВК "Ємільчине”. У разі перемоги студентів одразу три команди набирали б по 6 очок. Гравці "ЖНАУ” приклали максимум зусиль, аби дати бій ємільчинцям. Кожна партія проходила на рівних, але в кінцівці більш точнішими та впевненішими у своїх діях були гравці ВК "Ємільчине”.


фото М. МЕЛЬНИКА

Тож 5 березня в півфіналі зійшлися СК "Бердичів” та ВК "Житомир”, другу пару склали ВК "Ємільчине” та ВК "Біоресурс”.

Такого ажіотажу не пам’ятають сторожили турніру. За Ємільчине на підтримку своєї команди приїхав цілий автобус вболівальників, не пасли задніх і бердичівляни, які привезли не тільки велику кількість фанатів, а ще й оснастили їх шумозвуковими інструментами, що придало півфіналам як емоційного, так і святкового настрою.

Захоплююча гра розгорнулась між ВК "Житомир” та СК "Бердичів”: рівна протягом першої партії, але кінцівка залишається за СК 25:22. З самого початку Бердичів захопив лідерство і впевнено йшов до перемоги, але тут вже гравці Житомира зібрали свої сили в кулак і сказали своє "я”. І знову інтрига 24:24, 25:25, 26:26, 27:27, 28:28, 30:28 все-таки перемогу виборює СК "Бердичів” і виходить у фінал.
Не менш цікаво проходив і другий півфінал. Тут все вирішувалось у третій партії, яку більш зібрано провели гравці ВК "Ємільчине”.

У грі за третє місце завдяки кращій фізичній підготовці перемогу святкували гравці ВК "Житомир”.

Цьогорічний турнір побив рекорд попередніх не тільки за кількістю вболівальників, але й тим, що вперше у фіналі не було Житомирської команди. Від цього він не став менш цікавим.


zt.gov.ua

У цьому фіналі було все, за що ми любимо волейбол. Першу партію виграють "Ємільчинці”. Гра на рівних, але в кінцівці кожної із наступних сильнішими виявились гравці СК "Бердичів” і в підсумку 3:1 на їх користь.
Приємно відмітити, що з кожним роком турнір пам’яті А.Є.Зорі набуває все більшої популярності, адже в складах команд виступали представники Вінницької, Рівненської, Хмельницької, Київської областей.

Кращими гравцями за номінаціями було визнано:
– "Кращий нападник” Ігор Завірюха (ВК "Житомир”),
– "Кращий ліберо” Володимир Музичук (ВК "Ємільчине”),
– "Кращий догравальник” Євгеній Сулима ( СК "Бердичів”),
– "Кращий гравець” Сидоренко Володимир (СК "Бердичів”).

"Спортивний Житомир”
Категорія: Волейбол | Переглядів: 930 | Додав: sportem
Всього коментарів: 2
0
2 sportem   (01.03.2017 09:47) [Материал]
Подолавши 800 км від Ємільчиного до Харкова на "Газелі", вихованки нашої ДЮСШ, підкріплені волейболістками житомирської "Полісянки", взяли участь у ІІ турі Дитячої ліги України. У такому складі збірна дала бій ровесницям із Одеси 3:2, Запоріжжя ("Орбіта") 3:0 та Бородянки 3:0, проте поступилась ще одній запорізькій команді 0:3 та черкащанкам 2:3. І саме поразка останній, за словаи тренера Віктора Романухи, виявилась найдошкульнішою, адже виграючи 2:1, все ж упустила перемогу, і в загальному заліку не вистачило однієї партії, щоб потрапити до фіналу.

М.Мельник, НТ 24.02.17

0
1 sportem   (22.02.2017 08:43) [Материал]
Кубок Зорі, зональний етап, смт. Ємільчине, 18 лютого

Новоград-Волинський - Баранівка 2:1, Ємільчине - Баранівка 2:0
Ємільчине - Новоград-Волинський 2:1

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЧЕМПІОНАТ ЄСР

ЧР Goalstream
ПОЛІЦІЯ
КУЛІШІ
КОМЕНТАРІ
(13.08.2019 06:05)
(17.07.2019 11:56)
(05.07.2019 12:01)
(04.07.2019 23:11)
СИМОНИ

НовіКомандиКубок областіЧемпіонат області1 лігаЧемпіонат районуКубок районуМіні-футболГравціВолейболСпартакіадаРізне

©2008-2024 "Спорт Ємільчинщини" Публікація матеріалів (фото) за наявності гіперпосилання на sportem.at.ua | E-mail: sportem@ukr.net