Народна трибуна
ВОЛЕЙБОЛ

СПАРТАКІАДА
ФУТБОЛЬНІ САЙТИ
ДЕРЖЛІСГОСП
БАРАШІ
АНДРІЄВИЧІ
ОНЛАЙН
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



14:42
ВК «Житомир» та ДВК ЖНАЕУ виграли Кубок Зорі А.Є.
Кубок з волейболу пам'яті Зорі А.Є. відбувся минулими вихідними, 05-06 березня 2016р., на базі ЖНАЕУ. З кожним роком турнір набуває все більшої і більшої популярності, розширюється географія учасників змагань, зростає рівень майстерності гравців. В цьому році була змінена система проведення кубка. Чоловічі команди були розподілені на чотири зони за територіальним принципом. Особливо напруженими пройшли ігри в Коростенський та Бердичівській зонах, де за вихід у фінал претендували по дві-три команди. Але до фіналу пробились ті з них, які в повній мірі проявили свої бійцівські якості, психологічну і фізичну підготовку, майстерність та бажання грати у фіналі. Приємно відмітити, що в змаганнях взяли участь іногородні учасники – дівчачий волейбольний клуб "Енерджі" м. Київ та ВК Тернопільського ДПУ. Також в багатьох командах грали гравці, які виступають у вищій аматорській лізі "А-пілон". Це дає можливість стверджувати про популярність кубку Зорі А.Є.

Тож перейдемо безпосередньо до турніру.

В жіночих змаганнях все було прогнозовано. Єдине питання - чи зможе команда гостей із м. Києва кинути виклик фаворитам турніру. Але і рідні стіни і підтримка вболівальників вже в котре дала можливість перемогти ДВК ЖНАЕУ (тренер О.В. Ободзинська). На другому місті опинився ДВК "ЖДПУ" (тренер Тамашевський І.Я.). Команда "Енерджі" стала третьою.

Інтригуючим та захоплюючим вийшов турнір серед чоловічих команд, а їх склади можна назвати насправді зірковими. Так в команді Бердичівського педколеджу грали гравці з команди "Екодім" (м. Вінниця), а в команді "Хорос" - гравці команди "А-пілон" (м. Умань).

Вже після першої гри стало зрозуміло, що передбачити результати буде неможливо - інтрига трималася практично до останньої гри

Результати поєдинків:

«Агроколедж» – «Бердичівський педагогічний коледж» 2:1
«Житомирський НАЕУ» –« Коростенський щебеневий завод» 1:2.

І минулорічний чемпіон вибуває з боротьби за трофей. Хто міг би в це повірити?

ВК «Черняхів » – ВК «Біоресурси » - 2:0
ВК «Житомир» - ВК «Агроколедж» 2:1
ВК «Біоресурси» - «Тернопільський НПУ» 2:1

ВК «Житомир» - ВК «Бердичівський педколедж»

В цій групі інтрига не зникла до завершення гри, адже в разі перемоги «Бердичівського педагогічного коледжу» до фіналу могли вийти одразу дві команди. Тому боротьба була за кожне очко, ніхто не хотів поступатись. Але більш досвідчена команда ВК «Житомир» згуртувалась і вирвала перемогу, яка дозволила їм вийти у фінал.

Остання гра в 3-й групі здавалося б повинна була стати прохідною для команди Черняхова, але іншої думки були гравці ТернопільськогоНПУ, які зразу захопили ініціативу і вийшли вперед. Запахло ще однією сенсацією, але в подальшому гравці Хороса взяли себе в руки і перемогли 2:1.

За результатами групових змагань до півфіналу вийшли ВК «Коростенський щебеневий завод», ВК «Житомир», ВК «Хорос» та за додатковими показниками ВК «Біоресурси».

В першому півфіналі зійшлись «Коростенський щебеневий завод» та «Біоресурси». Гра завершилася впевненою перемогою команди із Житомира 2:0.

В іншому півфіналі зустрілися ВК «Хорос» та ВК «Житомир», хоча, на думку вболівальників, ці команди могли б зіграти у фіналі. В цьому поєдинку було все те, за що ми любимо волейбол - ейси, підйоми в падінні від ліберо, непередбачувана гра зв’язуючих, удари діагональних і першого темпу. На радість місцевим вболівальникам перемогу святкували гравці команди ВК «Житомир».


Фото: sportzt.com

В грі за третє місце ВК «Черняхів » з рахунком 2:0 переміг «Коростенський щебеневий завод».

Фінал. За традицією ігри склада.ться з п’яти партій. І як не намагалися гравці команди «Біоресурс» нав’язати боротьбу, але сильнішою стала команда ВК «Житомир».

Друге місце за ВК «Біоресурси» і третє ВК «Хорос».

Кращими гравцями турніру визнано діагональний - Завірюха Ігор (ВК «Житомир»), ліберо - Кузьменко Дмитро(ВК «Житомир»), зв’язуючий - Денисовець Дмитро (ВК «Біоресурси»).

На думку одного із організаторів 11 турніру пам'яті Зорі А.Є. голови ЖОО ВФСТ "Колос" АПК України О.Ф.Сташенко, що основні завдання, які стоять перед турніром були вирішені:
1. Вшанування пам'яті Зорі А.Є., який багато зробив для популяризації та розвитку чоловічого волейболу на Житомирщині.
2. Залучення якомога більшої кількості юнаків та дівчат до систематичних занять волейболом.
3. Підвищення популярності турніру та волейболу на теренах нашої держави.

Тому в подальшому для вирішення цих та інших питань в 2017 році плануємо розвести чоловічі та жіночі команди, чоловічі будуть грати на кубок пам'яті Зорі А.Є;а для жінок планується започаткувати новий турнір.
Категорія: Волейбол | Переглядів: 786 | Додав: sportem
Всього коментарів: 1
0
1 sportem   (14.03.2016 12:08) [Материал]
У райцентрі Іллінці Вінницької області минулої неділі розіграли Кубок з волейболу серед ветеранів з нагоди 27-ї річниці виводу військ з Афганістану.
Відповідь на гостинність збірної нашого району була своєрідною: у складі Валерія Кузенка, Юрія Довгополого, Дмитра Степанчука, Ігоря Бацюна, Миколи Черкеса, Олександра Мельника та Юрія Голішевського (м. Житомир) вона не залишила шансів суперникам і привезла додому головний трофей змагань.

НТ, №10000, 19.02.16

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЧЕМПІОНАТ ЄСР

ЧР Goalstream
ПОЛІЦІЯ
КУЛІШІ
КОМЕНТАРІ
(13.08.2019 06:05)
(17.07.2019 11:56)
(05.07.2019 12:01)
(04.07.2019 23:11)
СИМОНИ

НовіКомандиКубок областіЧемпіонат області1 лігаЧемпіонат районуКубок районуМіні-футболГравціВолейболСпартакіадаРізне

©2008-2024 "Спорт Ємільчинщини" Публікація матеріалів (фото) за наявності гіперпосилання на sportem.at.ua | E-mail: sportem@ukr.net