Народна трибуна
ВОЛЕЙБОЛ

СПАРТАКІАДА
ФУТБОЛЬНІ САЙТИ
ДЕРЖЛІСГОСП
БАРАШІ
АНДРІЄВИЧІ
ОНЛАЙН
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



21:24
Новоградські «ноу-хау» або Звягель-750 - чемпіон 2010
Останній тур у вищій лізі практично не залишив конкурентів для Звягель-750... ДЮФК-Зоря-Енергія 3:1, Звягель-750 - ФК Бердичів 5:0 - чергова п'ятірка в сезоні від футболістів Новоград-Волинська, цього разу її отримав ФК Бердичів.
Легіон-Хіммаш гра не відбулася, через неявку гостей. Чемпіон 2009  повторює долю свого попередника 2008 (Металурга з Малина) - безславно завершуючи чемпіонат 2010... 13 жовтня (середа) мала відбутись гра Хіммаш-Звягель-750, результат матчу до гри не викликав сумніву - перемога гостей, які після матчу достроково ставали чемпіонами. Хіммаш на гру з'явився у складі 8 чоловік, Звягель-750 написав черговий протест.
13 жовтня незадовго до початку матчу в Коростені стало також відомо, що керівництво ФК Бараші принципово вирішило відмовитись від гри з Звягель-750 16 жовтня. Від дати 2 жовтня та самого матчу, який  раніше призначила ЖОФФ, Звягель-750 уникнув за допомоги рішення АК.
Оформивши таким чином чемпіонство, чи то в Коростені, чи в Ємільчині  новоспечені чемпіони 2010 в матчах з Зорею та ДЮФК проведуть розподіл наступних призових місць.


Новоградські «ноу-хау»
Останніми роками колишня футбольна слава Житомира дедалі більше перетворюється на такий собі міф далекого минулого. Через недалекоглядність спортивних керівників регіону (та й не тільки спортивних!) обласний центр Поліського краю втратив великий футбол. І нинішні намагання відродити «Полісся» наштовхуються на той же адміністративний спротив. А обіцянки навести лад на «руїнах Колізея», як влучно назвав Центральний стадіон Житомира один із столичних гостей, так і залишаються лише на папері.
Та все ж нинішнє футбольне життя Житомира аж ніяк не можна назвати «тихим болотом», бо час від часу його збурюють ті чи інші «ентузіасти» футболу. Відкриттям нинішнього сезону можна сміливо назвати команду з Новограда-Волинського, що виступає під старовинною назвою свого міста «Звягель» та вперше в історії Житомирщини стала її чемпіоном. Та невгамовні амбіції деяких керівників цього колективу призвели до небувалих порушень футбольних законів та й просто людських правил поведінки.
В аматорських змаганнях України новоградцям вдалося дійти до фіналу, але за ганебну поведінку під час матчу тренера команди було вилучено зі стадіону. А в обласному чемпіонаті вболівальники «Звягеля» за підбурювання керівника клубу Василя Гордійчука вчинили «суд Лінча» над арбітрами. Та й чемпіонами області «звягельці» стали, так і не зігравши два останні матчі, а лише, як висловився один із членів виконкому, просто «розписали» їх. І саме оте новоградське «ноу-хау» стало вирішальним для перемоги «Звягеля». А далі В.Гордійчук уже й «розписувати» ні з ким не бажав: він сам призначив дату матчу за Суперкубок області, сам придбав відповідний «сосуд» і, привізши до Житомира свою команду та її вболівальників, влаштував нечуваний фарс. За відсутності суперника — володаря Кубка області - він оголосив переможцем гри власну команду й вручив їй буцімто Суперкубок, а палкі її прихильники тричі підкинули у повітря свого господаря. Що ж до офіційних підсумків футбольних змагань Житомирщини, то про них краще за очільника обласної федерації футболу ніхто не знає. Тож слово Олександру Чернявському:
- За майже чотири роки, що я обіймаю посаду голови ЖОФФ, було проведено чималий обсяг роботи. Перш за усе це створення умов для роботи федерації: нині ми маємо в своєму розпорядженні чудово обладнаний офіс, усю необхідну оргтехніку та транспортний засіб. Хоча штат досі маємо вкрай обмежений - голова та бухгалтер на півставки, і ще останнім часом на громадських засадах став працювати відповідальний секретар. Та в більшості районів нашу роботу можна побачити у зростанні кількості команд та футбольних полів, залученні до занять футболом дедалі більшої кількості дітей та молоді. Вже в 19 районах області проводяться власні чемпіонати з футболу, до яких залучено 231 команду.
Традиційно футбольний сезон-2010 на Житомирщині розпочався кубковим турніром. У боротьбі за Кубок обласної газети «Житомирщина», попри численні перешкоди й фінансові труднощі, взяли участь 26 команд. У фіналі турніру зустрілися два гідних суперники - ФК «Хіммаш» (Коростень) та ФК «Бараші» (Ємільчинський район), і в запеклій боротьбі перемогу здобули досвідченіші коростенці. Та все ж головним змаганням вважається регулярний чемпіонат області, а до нього знайшли змогу долучитися лише вісім кращих колективів. Склад вищої ліги був досить рівним, виняток складав хіба що радомишльский «Прес». Тож більшість матчів проходила на пристойному рівні та в запеклій спортивній боротьбі. До трійки призерів, окрім вже згадуваного клубу «Звягель-750», увійшли «Зоря-Енергія» з містечка Романів та молодіжна команда ДЮФК з Коростеня.
Першу лігу, яка розігрувала першість області, ми були змушені поділити на дві групи - «Північ» і «Південь», бо кількість бажаючих виступати в ній була рекордною за роки незалежності України - 17 команд. Фінальний турнір чотирьох найкращих команд ліги пройшов у Житомирі. Переможцем стала команда Житомирського району «Арсенал». Проведено було також турнір ветеранів футболу, за участі 10 команд, в якому гору взяло житомирське «Полісся». Пишаємося ми й чисельністю учасників Дитячо-юнацької ліги області, в якій нині грало 46 команд. Серед наших досягнень на Всеукраїнській арені зазначу «срібні» нагороди в Аматорській лізі команди «Звягель-750» з Новограда-Волинського. Пристойно виступили й наші ветерани, дійшовши до фіналу в групі 45 років та до півфіналу - в групі 35 років.
З приходом на посаду голови Житомирської облдержадміністрації С.Рижука, який постійно пропагує розвиток футболу, стало набагато легше працювати в регіонах. Голови районних адміністрацій дедалі більше повертаються обличчям до народної гри, тож зростає кількість впорядкованих стадіонів, побільшало футбольних полів у сільській місцевості, до обласних і районних змагань долучається дедалі більше команд різних категорій та вікових груп. (Сумним винятком поки що запишається обласний центр! - Прим.авт.).
На жаль, був цього сезону й негатив. Перш за все, це два випадки з агресивними нападами на арбітрів. Хочу зазначити, що суддівство поки що становить в нашій федерації найбільшу проблему, бо дуже мало в області кваліфікованих арбітрів. Для обслуговування чемпіонату й першості області ми з великими труднощами набираємо 36 арбітрів і ніякого резерву при цьому не маємо. Тож нерідко доводиться призначати на гру й тих, хто в попередньому матчі припустився помилок і отримав низьку оцінку від інспектора федерації. Втім, якщо в першому випадку, коли в місцевому «дербі» зійшлися дві коростенські команди і «на горіхи» дісталося суддям, цивілізованими були хоча б наслідки інциденту - винуватці були покарані та вибачилися перед арбітрами, в іншому ж було все навпаки.
До зустрічі з коростенським «Хіммашем» новоградці перемагали, у шести матчах поспіль і настільки увірували в свою непереможність, що в тій домашній грі ніяк не могли визнати поразку. А винуватцями, як водиться, «призначили» арбітрів, що не дали очевидний, на думку господарів, пенальті у ворота гостей. Та, мабуть, усе й закінчилося б криками незадоволених уболівальників, якби у ролі їхнього підбурювача не виступив... сам голова ради засновників ФК «Звягель-750» Василь Гордійчук. Заволодівши мікрофоном, він заходився поливати брудом арбітрів матчу, погрожувати їм і навіть закликати до розправи. Натовп у кілька сотень уболівальників умовляти довго не довелося, а двері приміщення, в якому намагалися сховатися арбітри, були вже зачинені зсередини одним із новоградських футболістів. Тож дісталося арбітру і його асистентам, як кажуть, по перше число!..
Таке безчинство не могло залишитися поза увагою обласної федерації, і вже невдовзі КДК розглянув усі подані матеріали й виніс свій вердикт (до речі, не найжорсткіший!). Та керівникові клубу, що націлився на перемогу в чемпіонаті, вдалося натиснути на Апеляційний комітет, а перед тим зірвати проведення позачергового засідання Виконкому ЖОФФ, тож навіть дискваліфікацію новоградського стадіону було скасовано. Отже, хуліганство залишилося не покараним, а новоградські футболісти й уболівальники на чолі з В.Гордійчуком почуваються героями.
Юрій ЧЕРНИШОВ, газета «Український футбол»

Artes: Ну вот, даже киевская газета знает, и вся Украина будет знать, как у нас в области чемпионами становятся, всё правильно корреспондент молодец.

Ingardio: Голови районних адміністрацій дедалі більше повертаються обличчям до народної гри, тож зростає кількість впорядкованих стадіонів, побільшало футбольних полів у сільській місцевості, до обласних і районних змагань долучається дедалі більше команд різних категорій та вікових груп... 
Читаєш такі "обнадіючі" слова і стає смішно (це все сказане так і залишиться простими словами)!!!
А насправді розумієш, що Житомирська область з футболу (це і команди (дитячі та дорослі), і інфраструктура) мабуть сама відстала в Україні...
cry

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 2336 | Додав: sportem
Всього коментарів: 191 2 3 »
19 sportem   (31.10.2010 15:58) [Материал]
Гра Хіммаш-Звягель-750 мала відбутися 13 жовтня, а гра ФК Бараші - Звягель-750 16 жовтня. Від назначеної ЖОФФ дати матчу ФК Бараші - Звягель-750 (2 жовтня 2010) В.В. Гордійчук втік тільки за допомогою чуднівського рішення АК. Керівнику Звягеля на той час здавалось, що перестановка матчів може вплинути на чемпіонство команди?
Відмова ФК Бараші грати з новоспеченим чемпіоном мала зовсім інший підтекст. Турбує тільки те, що наступного року В.В.Гордійчук вже не відмовиться від боротьби "своїми методами" та нової брехні. Чи у двотижневі фінансові проблеми ФК Бараші, крім читачів Новоград-Волинська, хтось повірив?

18 sportem   (31.10.2010 15:27) [Материал]
«ЗВЯГЕЛЬ-750» — ЗАРУЧНИК ПРИНЦИПОВОСТІ ФЕДЕРАЦІЇ

Демонструючи сучасний футбол, у якому поєднується комбінаційний атакуючий потенціал та збалансована гра в обороні, гравці ФК «Звягель-750» набирали переможні очки в усіх матчах чемпіонату Житомирщини. Переможна хода дозволила клубу набрати більшу кількість залікових очок навіть без пропущених поєдинків. Про результати пропущених ігор розповідає президент ФК «Звягель-750» Василь Васильович Гордійчук. — Взагалі затверджений розклад пропущених ігор повинна була надати обласна федерація футболу. Однак її голова О.П.Чернявський «відмахнувся» від своїх обов’язків щодо проведення змагань. Прийшлося власникам клубів домовлятися про строки матчів самим.
Виїзна гра проти ФК «Бараші» не відбулася з причини відмови суперника, у зв’язку з фінансовими проблемами, тож перемогу без гри було віддано новоград-волинцям, клуб на матч не виїжджав.
Наступну гру на виїздні гравці нашого клубу мали провести проти ФК «Хіммаш», однак, прибувши на гру, не побачили на полі свого суперника — через фінансові негаразди тренери «Хіммашу» не зібрали гравців. Знову технічна перемога зарахована нашому клубу.
Домашній матч проти ФК «Зоря-Енергія» не відбувся через незрозумілу «принциповість» інспектора матчу Василя Бабія з м.Житомир, котрий не дозволив суддівській бригаді розпочати матч через відсутність безпеки для арбітрів та глядачів. Адже, згідно з регламентом, на 40 уболівальників слід мати одного правоохоронця, а міліціянтів у цей день на стадіоні на час офіційного початку матчу не було. Така «принциповість» була б зрозумілою, якби її дотримувалися в усіх населених пунктах, однак ЖФФ вирішила відігратися на новоград-волинцях. Технічна поразка і гірке розчарування на обличчях більше ніж трьохсот уболівальників — наслідок такої «принциповості». Втім, звягельчани матимуть можливість привітати чемпіонів області — свою команду — у найближчу суботу, 30 жовтня, коли відбудеться останній матч у нашому місті з ФК «ДЮФК-Коростень». Гра досить важлива для гостей, адже у разі перемоги команда може посісти друге місце, тож, знаючи амбіції наших сусідів, матч буде цікавим. Початок о 14 годині.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ, Звягель-Інформ


17 sportem   (14.10.2010 09:58) [Материал]
Ще після поразки Зорі-Енергії від ФК Бараші стало очевидне ім'я чемпіона, а після поразки Зорі-Енергії від ДЮФК залишилось відкритим питання: "Де? Коли? Як?".
З сторони видно, що керівництво Звягеля зробило все можливе і неможливе, щоб приїхати на матч з ФК Бараші в ранзі чемпіона. Чому так? Матч Хіммаш-Звягель-750 пройшов без анонсу... і без матчу.
Було б цікаво зіграти матч на кубок Губернатора - запрошуйте!

16 shved   (14.10.2010 01:26) [Материал]
Yaroslavson, згоден с тобою, дуже легко далась перемога в чемпіонаті Звягелю. Суперники виявилися невзмозі що небудь протидіяти нашій команді. Дійшло навіть до того, що деякі піджали хвоста та просто побоялися виходити на поле зіграти з ЧЕМПІОНАМИ!!!
Дякую усім за привітання!!!
wink

15 Yaroslavson   (13.10.2010 22:15) [Материал]
Звягель - чемпіон - це просто смішно! так як ця команда здобула це чемпіонство то кому воно взагалі таке потрібно!?

14 sportem   (13.10.2010 16:16) [Материал]
shved, раніше була така новина Reset думаю пам'яташ, після завершення сезону буде відключено блок користувачі для нормального відпочинку до нового сезону. Так, що у міжсезоння будем тільки переглядати інформацію для самозахисту (через неактивність Ucoz може відключити).

13 shved   (13.10.2010 15:51) [Материал]
Ого!? як вас взяло wacko . Ну хоч в зимове міжсезоння буде про що вам поговорити wink . Мої вітання "найкращій" команді області, від другої аматорської команди України!

12 sportem   (13.10.2010 13:57) [Материал]
А може після матчу Звягель-750-Зоря-Енергія зіграти, адже зараз тільки відомо підсумок цього матчу. На сайті Зв'ягеля про це у відкриту говорять, що здамо Зорі матч.

1-8 9-16 17-19
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЧЕМПІОНАТ ЄСР

ЧР Goalstream
ПОЛІЦІЯ
КУЛІШІ
КОМЕНТАРІ
(13.08.2019 06:05)
(17.07.2019 11:56)
(05.07.2019 12:01)
(04.07.2019 23:11)
СИМОНИ

НовіКомандиКубок областіЧемпіонат області1 лігаЧемпіонат районуКубок районуМіні-футболГравціВолейболСпартакіадаРізне

©2008-2024 "Спорт Ємільчинщини" Публікація матеріалів (фото) за наявності гіперпосилання на sportem.at.ua | E-mail: sportem@ukr.net